Sa continuam cu retetele cu champagne buttercream...se vede ca imi place nu?
La Multi Ani Sotului meu Iubit cu ocazia primului am de casatorie!!! Te iubesc pana la stele si innapoi.
Blat:
Crema:
Champagne Buttercream:
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati galbenusurile cu 20g din zahar pana isi tripleaza volumul, apoi turnati sampania cu esenta de vanilie si amestcati pana obtineti o crema moale.
Adaugati untul topit peste galbenusuri apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Mixati albusurile cu zaharul ramas pana ce devin pufoase si lucioase, apoi adaugati-le treptat peste compozitia de blat.
Tapetati doua forme rotunde cu hartie de copt si impartiti compozitia de blat intre cele doua forme. Coaceti in centrul cuptorul incins la 180C/gaz 4 pana ce trece testul scobitorii si capata o culoare aurie.
Cand sunt gata scoateti din cuptor si lasati deoparte in forma pentru 10 minute. Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Intre timp mixati frisca lichida.
Cand blaturile s-au racit taiati-le pe jumatate. Puneti baza pe o farfurie intinsa si insiropati cu putina sampanie.
Intindeti un strat de frisca si presarati semintele de rodie dupa preferinta. Procedati astfel pana ce epuizati blaturile si frisca.
Champagne buttercream: Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale. Intindeti un sfert din crema obtinuta pe suprafata tortului cu un cutit lung sau o paleta si ornati dupa preferinta cu crema ramasa.
POFTA BUNA!!!