Tort panda cu 2 creme

de goldielocks in Torturi, 21 Feb 2011 | 8828 vizualizari

 

Tort panda si o mega-extra petrecere!Pe 8 februarie a fost ziua de nastere a celei mai dragute surori din intreaga lume(si nu exagerez deloc!) si i-am pregatit la cerere un tort panda cu crema de finetti.A fost very easy to make and we had fun 2gether.Tot atunci i-am facut si niste tartine cu pasta de sardele(reteta alta-data),tartine cu unt si muschi file si gratar de pui si cam asta a fost meniul,ehh se pare ca pustii de 5 ani nu sunt chiar atat de pretentiosi pe cat par,ii poti pacali cu ceva colorat si frumos aranjat.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 1,200 l smantana pt frisca
  • 2 pliculete intaritor pt frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete finness cu vanilie
  • 5 linguri cu varf finetti neagra
  • 5 linguri cu varf finetti alba
  • o ciocolata neagra 70% cacao
  • Pt insiropat:  
  • 2 pliculete ciocolata calda
  • 300 ml lapte
  • Blat:
  • 4 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 10 linguri apa,
  • 200 gr faina,
  • nuci macinate,
  • 1  plic praf de copt,
  • zahar vanilat.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panda cu 2 creme:

Asa, sa revenim la ale noastre,blatul de 28 de cm a fost unul cumparat,iar cel de 26 cm a fost pregatit dupa reteta mea de blat de tort cu apa,injumatatind cantitatile.

Tot din acelasi aluat de tort am copt si 4 briose pe care le-am folosit la decor.Mai intai am batut bine 800 ml smantana pt frisca cu zaharul vanilat,finnessul,intaritorul pt frisca.Apoi am impartit compozitia in doua.Intr-un bol am frecat o parte din frisca cu cele 5 linguri de finetti alba,iar in altul celelalte linguri de finetti neagra.Si gata crema,usor de facut si gustoasa foc.

Am taiat cele doua blaturi in 3 bucati,le-am insiropat cu ciocolata calda si le-am umplut cu crema.Blatul mai mare l-am folosit pt corpul ursuletului,iar celalalt pt cap.Din briose am facut picioare,urechi si maini.

Pt decor bateti restul de frisca,din nou impartiti frisca in jumatate.O parte amestecati-o cu ciocolata topita,iar restul lasati-o simpla.Imbracati ursul cu frisca.

TIPS-URI

1

Decorati dupa plac,tineti-l vreo 2 ore (cel putin)in frigider,apoi serviti.Apropo,intre blaturi am strecurat si niste felioare de banana.bun.bun rau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort panda cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat