Tort Cupidon

de Miha in Torturi, 14 Feb 2010 | 8964 vizualizari

 

Happy Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri amidon
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de lapte:
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca batuta
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cupidon:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.

Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.

Crema de lapte:

Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Crema pentru ornat:

Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.

Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))

Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte. Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.

Iubiti-va mult! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cupidon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

Miha 1

26.02.2012, 21:20

Multumesc!

iunik 1

14.03.2013, 00:14

wow,fara cuvinte

abstract01 1

18.12.2013, 17:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort moale Kinder Pinguin