TORT AMANDINA

de ela in Torturi, 5 Ian 2010 | 7935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 125gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • pt sirop:
  • 250ml apa
  • 200gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pt glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 50gr unt
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT AMANDINA:

BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se  mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de jos in sus,sa nu se lase compozitia.Se unge o forma decupata la mijoc si se tapeteaza cu faina in care se rastoarna compozitia.Se da la cuptor intre 10 si 20min,in functie de cum coace fiecare cuptor.Se scoate si se lasa la racit.

SIROP:apa si zaharul se fierb pana se ingroasa putin,es ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se taie blatul in 8parti egale,apoi fiecare parte in doua,se insiropeaza fiecare pe ambele parti,cat mai mult.

GLAZURA:se pune pe foc zaharul pudra,cacaoa si apa si se amesteca pana se incalzeste putin compozitia.Se ia de pe foc se pune untul si se amesteca pana se topeste untul,api se pune esenta.

Se inmoaie capacul fiecarei prajiturele in glazura.Pe baza fiecarei prajituri se pun doua linguri de frisca batuta cu  un intaritor de frisca[750gr frisca],se pune capacul glazurat si se spriteaza cu frisca.Prajiturelele se pun in cerc pe un platu rotund,in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT AMANDINA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

madi_marin 1

04.03.2010, 10:19

stiam ca e fondant dar cum se face ca la ei....cica la Carrefour il cumpara la galeata fondantul si e alb, apoi il coloreaza ei pentru diferite prajituri....

madi_marin 1

04.03.2010, 10:20

Miha, de unde ai luat fondantul? si e ca ala ,,original,,?

Cris2711 1

02.03.2011, 18:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete “torturate”