Tort cu trei creme

de Zamfira in Torturi, 15 Apr 2012 | 5904 vizualizari

 

Un tort de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul maro:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120g faina
  • 30 g cacao
  • ½ pachet praf de copt

Blatul Galben:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ praf de copt

Crema de Ciocolata:

  • 2 pachete budinca de ciocolata
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 40g biscuiti macinati
  • 3-4 linguri rum

Crema de Vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 3 pachetele zahar vanilat

Crema de Frisca

  • 2 pachete budinca cu gust de frisca
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 250 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Tapetam o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul Maro:

Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute.

La fel vom proceda si cu blatul galben

Crema de Cacao:

Fierbem pudinca cu zaharul sic and s-a racit de tot, adaugam unutul, romul si biscuitii macinati

Crema de Vanilie:

Fierbem pudinca cu zaharul, cand s-a racit de tot adaugam untul si zaharul vanilat

Crema de frisca:

Fierbem pudinca cu zaharul sic and s-a racit adaugam untul

Cand s-au racit blaturile letaiem in doua parti egale

 Dedesubt punem un strat de blat de cacao peste care adaugam crema de cacao. Urmeaza blatul galben peste care adaugam crema de vanilie (din crma mai pastram o parte). Urmeaza inca un blat galben peste care adaugam crema de cacao si deasupra adaugam blatul maro. Cu crema de vanilie ramasa ungem tot tortul. Se adauga peste tort toata crema de frisca.

                       Ornam cu ciocolata razuita. 

TIPS-URI

1

zaharul tos poate fi inlocuit cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca