Tochitura moldoveneasca

de alice_ciobanu in Porc, 13 Apr 2011 | 10184 vizualizari

 

Facem des tochitură moldovenească, mai ales în perioadele reci. Pentru ca a fost o zi mohorâtă am spus că trebuie să ne petrecem seara cu o mâncare adevărată... aşa că am purces în micuţa noastră bucătărie de bloc şi am făcut o reţetă de tochitură moldovenească...

 

INGREDIENTE

  • carne de porc cam 300-400 gr
  • vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya)
  • 3 căţei de usturoi
  • un pahar de vin roşu
  • delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru
  • nişte brânză de burduf (luată din comerţ)
  • gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură)
  • mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt... spre final)
  • 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca:

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute.

Între timp s-a făcut şi mămăliga... nu voi da reţeta aici, pentru că toată lumea ştie ce e aia mămăligă şi cum se face.

Când totul fu gata am pus pe farfurii brânza de burduf, o bucată sănătoasă din mămăliga aburindă, o porţie zdravănă din carnea prăjită şi fierbinte, un ou prăjit ochi şi am combinat totul cu nişte murături puse de cu toamnă la murat în butoaie de lemn, la ţară.

Pe lângă astea s-a băut şi un pahar de vin roşu din via ce am cules-o astă toamnă.

Ce să vă mai spun? Aaa.. Poftă Bună !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:51

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:52

In primul rand iti urez si eu bine ai venit !!!

Sunt sigura ca iti va placea pe aici
Poti sa-ti dai seama ca nu am facut niciodata tochitura moldoveneasca ? si inca mai traiesc ?
Musai trebuie sa mananc peste vreo saptamana buna

alice_ciobanu 1

19.04.2011, 13:14

miahelar63, multumesc pentru primire.
mai ai timp sa faci si tochitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne