Facem des tochitură moldovenească, mai ales în perioadele reci. Pentru ca a fost o zi mohorâtă am spus că trebuie să ne petrecem seara cu o mâncare adevărată... aşa că am purces în micuţa noastră bucătărie de bloc şi am făcut o reţetă de tochitură moldovenească...
Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute.
Între timp s-a făcut şi mămăliga... nu voi da reţeta aici, pentru că toată lumea ştie ce e aia mămăligă şi cum se face.
Când totul fu gata am pus pe farfurii brânza de burduf, o bucată sănătoasă din mămăliga aburindă, o porţie zdravănă din carnea prăjită şi fierbinte, un ou prăjit ochi şi am combinat totul cu nişte murături puse de cu toamnă la murat în butoaie de lemn, la ţară.
Pe lângă astea s-a băut şi un pahar de vin roşu din via ce am cules-o astă toamnă.
Ce să vă mai spun? Aaa.. Poftă Bună !