Tochitura mocaneasca

de Sidy in Porc, 16 Oct 2012 | 5631 vizualizari

 

Tochitura este una dintre cele mai iubite mâncăruri româneşti şi cap de listă pe meniurile restaurantelor cu specialităţi tradiţionale.
Tochitura mocaneasca este o mâncare traditională din bucătăria românească, preparată din carne , cârnati (proaspeti sau afumati)si ficat, prăjite la tigaie sau la ceaun si servită cu garnitură din mămăligă cu ouă ochiuri si brânză de burduf sau telemea rasă deasupra, în asociere cu murături si mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g carnati afumati
  • 150 g ficatei
  • 350 ml vin
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura mocaneasca:

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm.

Carnatul il taiem felii.

Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite.

Usturoiul il curatam si il dam prin presa.

Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, amestecand din cand in cand.Adaugam carnatii afumati si ii rumenim si pe acestia.

Dupa 5 minute adaugam vinul si apa daca mai este necesar sa acopere carnea si carnatul din tuci.Usturoiul presat se adauga si el si lasam sa fiarba toate la foc domol, acoperit cam o ora pina se patrunde bine carnea.

La sfarsit adaugam ficateii, asezonam si adaugam pasta de gogosari. Lasam sa mai dea 5 minute in clocot.

Se pun 3l apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul(4-500g) in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind  in ea din cand in cand.

Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul(100g) in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.

Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.

Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim tochitura cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura mocaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Manu1 1

30.11.2012, 12:47

Sarut mina doamna,o mincare pe cinste.Am facut-o si nu pot descrie in cuvinte.

Sidy 1

30.11.2012, 14:40

Sa va fie de bine
Parca mi s-a facut pofta de o tochitura....dar macelareasca de data aceasta !

mihaelar63 1

26.10.2016, 15:06

Bine mai arata . A la Sidy Mocaneasca cu prezentare moderna . Dar pe mine ma tenteaza )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc umplut si tapetat