Tochitura dobrogeana

de Dya Daniela Andrei in Porc, 30 Apr 2011 | 31383 vizualizari

 

Delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 600-700 g carne de porc (pulpa fara os sau fleica fara prea multa grasime),
  • 1 piept de pui
  • 2-3 carnati afumati
  • 1 ceapa potrivita,
  • suc de rosii,
  • 2 linguri ulei,
  • un pahar de vin rosu.
  • usturoi – 1 capatâna mare
  • condimente: Sare, piper, boia dulce, busuioc – dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dobrogeana:

 

Jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei.  Cand devin translucide se pot adauga carnatii si carnea. Se presara condimentele (dupa gust, dar nu prea multe pentru ca altfel mancarea va avea un gust amarui). Se prajeste carnea, pana cand toate bucatile au devenit albicioase. In acest moment se adauga 2 cani de apa.  Se acopera, partial, si se lasa sa fiarba pana cand scade binisor. Cand carnea este bine patrunsa, se adauga si paharul cu vin, usturoiul ramas precum si sosul de rosii. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc inca cinci minute. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta, deasupra careia se asaza un ou ochi presarat cu branza rasa.


Un pahar de vin rosu insoteste perfect tochitura dobrogeana!


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru fragezirea carnii de porc si pentru a ii conferi un gust placut se realizeaza un amestec din:  o lingurita de condimente, 1/2 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita de suc de usturoi (presat prin mixer), 2 lingurite de mustar, 1 pahar mare cu vin alb si 1/2 pahar de ulei - se omogenizeaza, se adauga carnea si se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore

2

Carnea de porc  proaspata trebuie sa fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, impanata cu grasime. Grasimea este alba sau roz alb, moale iar la atingere lasa o senzatie de unsuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura ardeleneasca