Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta

de mihaelar63 in Vita, 9 Noi 2018 | 8345 vizualizari

 

 Tocanita aceasta piparata, fie de porc, fie de vacuta era des intalnita in meniul restaurantelor acum vreo 30 de anisori. Se prepara simplu si este deosebit de gustoasa. Cum se spune acum este o mancare ,,comfort family '':D , satioasa, consistenta, de casa, de servit in familie :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe rosii mari
  • 2 linguri pasta ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boia rosie dulce
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • faina alba /optional
  • faina de malai pentru mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta:

  1. Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia.
  2. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul.
  3. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt.
  4. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ].
  5. Taiati cuburi carnea, de marimea unei imbucaturi .
  6. Se caleste carnea de vacuta in ulei incins [ astfel se sigileaza carnea si ramne in interior frageda ].
  7. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul si sotati usor.
  8. Imediat ce puneti boiaua si pasta de rosii se amesteca si se toarna apa cat sa acopere compozitia.
  9. Sarati si adaugati pasta de ardei cu telina si foaia de dafin.
  10. Fierbeti timp de 40 minute pana carnea este moale.
  11. Daca este nevoie mai adaugati apa din cand in cand.
  12. Spre sfarsitul prepararii se pune usturoiul si se pipareaza.
  13. Daca doriti sos mai consistent preparati o ingroseala de faiana alba cu putina apa calduta.
  14. Eu am lasat sosul sa scada pana la consistenta dorita.
  15. Gustai si sarati/ piparati daca mai este nevoie.
  16. Preparati mamaliguta din faina de malai, sare si apa fierbinte.
  17. Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.
  18. Serviti alaturat salata preferata de cruditati sau muraturi.

                   Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Prefer la gatit ardeiul kapia care este mai gustos la gatit.

2

Daca doriti un sos mai consistent si mai mult, folositi pentru ingrosare putina faina alba diluata cu zeama calda.

3

Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta