Spalam ardeii si ii coacem pe plita.
Ii intoarcem pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au copt ii punemm intr-un vas adanc, presaram peste ei sare si ii acoperim cu un capac.
Cand s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete indepartand semintele.
Apa lasata de ardei nu o aruncam!!
Spalam rosiile, le decojim, apoi le taiem cubulete.
Ceapa tocata marunt se inabuseste intr-o cratita cu cele 3 linguri de ulei.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rosiile, acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba.
Dupa ce au fiert rosiile, adaugam boiaua iute, ardeii cu tot cu apa lasata si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Cand oprim focul presaram patrunjel tocat pe deasupra si servim cu smantana.
Pofta buna!