Limba de porc cu bulion si masline

de Rita Ilies in Porc, 23 Feb 2016 | 4249 vizualizari

 

În general îmi place carnea macră, de aceea apreciez în mod deosebit rețetele care au la bază limbă de porc sau vită. E o carne fragedă, fibroasă dar care se topește în gură.
Fierb mereu limba în oala sub presiune și încerc să n-o condimentez prea mult. Stock-ul rămas îl răcesc bine de tot și-l pun în sticlă, la congelator. E cel mai bun când fac supe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

3 buc limbă de porc

2 buc foi de dafin

5-6 buc boabe de piper

1 buc ceapă

10 cm praz

1 buc morcov mic

50 g unt

1 conservă roșii cuburi

500 ml bulion

1 linguriță amidon de porumb

100 g măsline negre felii

1 linguriță zahăr brun sare/piper

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de porc cu bulion si masline:

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea sângele. Puteți chiar s-o lăsați 10 minute să stea în apă foarte rece. La fel fac și eu.
După ce am spălat-o bine, am pus-o la fiert în oala sub presiune împreună cu o foaie de dafin, sare și boabele de piper.
După ce s-a fiert, am curățat-o de ”pieliță” și am tăiat-o felii nu foarte groase.

Am tăiat ceapa și prazul julien iar morcovul l-am mărunțit neglijent. Le-am tras la tigaie în puțin unt, apoi am adăugat și feliile de carne. Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat-o pe foc mic aproximativ 2-3 minute.

După ce am înăbușit puțin carnea, am adăugat o foaie de dafin, sare, piper și roșiile cuburi. Am pus din nou capacul iar după 5 minute am adăugat și bulionul împreună cu măslinele. La final am presărat amidonul și o linguriță de zahăr brun pentru a diminua aciditatea roșiilor. Am lăsat să clocotească 2-3 minute amestecând continuu.
Abia am așteptat să încing un colțișor moale de pâine. :) Tare-mi place sosul acesta aromat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu bulion si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Catalina L 1

24.02.2016, 10:38

as manca o portie

Rita Ilies 1

24.02.2016, 16:44

Așa e Simo! Noi am mțnca numai limbuțe toată ziua. )
Ahahahaha, cum a sunat asta!

Rita Ilies 1

24.02.2016, 16:44

Cătălina, te invit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati cu cartofi la cuptor