Tocanita de vita/vitel

de gaby_duceag in Vita, 27 Sep 2014 | 7528 vizualizari

 

Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita.

Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de vita va dura ceva mai mult.

In ambele cazuri va iesi O BUNATATE!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita/vitel
  • doua cepe
  • un ardei capia
  • doua rosii
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 2 catei usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita/vitel:

  1. Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor.
  2. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu.
  3. Pune ceapa curatata, spalata si  tocata in uleiul incins si lasa pana se inmoaie usor.
  4. Adauga apoi ardeiul spalat , curatat si tocat, caleste doua minute, apoi pune si rosia curatata de pielita si tocata.
  5. Caleste totul 2-3 minute apoi adauga carnea (de vita sau vitel) taiata cubulete.
  6. Caleste 5 minute, adauga pasta de gogosar, zaharul, omogenizeaza , apoi adauga doua cani cu apa. Daca ai folosit carne de vita adauga din supa in  care a fiert carnea.
  7. Pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea e foarte bine fiarta si sosul scazut. Daca e nevoie mai adauga in timpul fierberii putina apa/supa.
  8. Potriveste gustul de sare, piper, boia de ardei, adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa sa dea cateva clocote si opreste focul.
  9. Serveste tocanita impreuna cu piure de cartofi cu unt si lapte si muraturile preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita/vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita "ca in Muntenia"