Boeuf Stroganoff

de ExploraCuisine in Vita, 19 Feb 2011 | 14287 vizualizari

 

Boeuf Stroganoff este o reteta clasica foarte raspandita in intreaga lume cu o istorie interesanta si una dintre mancarurile mele preferate. Chiar daca suna sofisticat, aceasta e o mancare foarte simplu de facut si foarte aromata cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vita
  • 250 g ciuperci albe
  • 1 ceapa
  • 1-2 lingurite mustar Dijon
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • unt pentru sotat
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie, incingem carnea in 3 linguri de unt si o lasam sa se soteze pana cand scade tot lichidul.

Intr-o cratita punem la calit in 3 linguri de unt ceapa, iar cand devine translucida, adaugam ciupercile.

Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam carnea de vita, punem 200 ml apa si le lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.

Dupa 15 minute, luam de pe foc si adaugam mustarul, bulionul si smantana, condimentam si amestecam, punem din nou pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu orez, paste, sau in cazul nostru, cu mamaliga si un pahar de vin. Bon appetit!

TIPS-URI

1

Carnea de vita trebuie sa fie frageda, preferabil muschi de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop boieresc