Am tot vazut tocanite si mancaruri din ardei copt, de post sau nu si de fiecare data mi-am zis, mai eu nu am facut niciodata, nu stiu ce gust ar putea avea, mi se parea putin ciudat. Dar... am zis sa incerc si eu sa vad cum e. Pentru asta am pus la treaba Crock Pot-ul ca sa scoata tot ce e mai bun. Si nu imi pare rau deloc, a iesit o super bunatate de tocanita.
Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se seteaza pe functia High pentru 2 ore si se pune uleiul in vasul aparatului. Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune peste ulei, se amesteca si se pune capacul.
Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in bucati potrivite. Se pune carnea in vas, peste ceapa si se amesteca. Se lasa putin sa se caleasca apoi se toarna apa calduta cat sa treaca peste carne, se condimenteaza cu sare si se lasa sa se gateasca.
Inainte cu jumatate de ora de final, se adauga ardeii copti taiati in fasii mici. Se lasa la gatit.
Intr-un bol se desface faina cu putin lapte apoi se adauga smantana. Se amesteca bine si cu 15 minaute inainte de a se termina programul, se toarna peste tocanita, se amesteca si se lasa pana la final.
Se serveste cu mamaliga, neaparat. Pofta buna!
1
Se pot folosi si ardei copti de la congelator.