Tocanita de porc cu cartofi

de AlexTeacher in Porc, 1 Feb 2018 | 12496 vizualizari

 

Cand ma gandesc la o mancare traditionala de iarna intotdeauna ma gandesc la o tocanita cu carne de porc si cartofi. Nu e greu de facut si trebuie doar sa adaugi ingredientele pe rand, pentru ca au timpi diferti de gatire. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Ceafa de porc – 500 g
  • Cartofi albi – 500 g
  • Mix de masline cu samburi – 150 g
  • Ceapa – 2 buc
  • Morcovi – 2 buc
  • Ardei kapia – 2 buc
  • Usturoi – 4 catei
  • Boia – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2-3 crengute
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Patrunjel proaspat – 1 legatura
  • Ulei – 30 ml
  • Sos de rosii – 300 ml
  • zahar – 1 lingurita
  • apa 1 L
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Taie ceapa cubulete;

Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa;

Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta;

Asezoneaza cu sare si piper;

Adauga  carnea taiata cubulete;

Adauga boia si cimbru;

Adauga vinul si lasa sa se reduca;

Acopera cu apa si pune capacul;

Adauga maslinele;

Taie cartofii si morcovii cuburi;

Cand carnea este gatita pe jumatate, adauga cartofii (dupa cca o jumatate de ora);

Dupa alte 20 de min, adauga morcovii;

Dupa alte 10 min, taie ardeii cuburi si adauga-i;

       De-ndata ce-a fiert totul, adauga rosiile si lasa sa se inchege;

       La final presara patrunjel tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare