Este o tocanita gustoasa si foarte apreciata de familia mea, o fac destul de des .
Se spala carnea si se pune la fiert timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne.
Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile .
Se adaoga ceapa taiata solzisori si se caleste pana cand devine sticloasa , se adaoga boia de ardei dulce si apa calda cat sa acopere carnea se mai lasa 15 minute la fiert si se pun cartofii curatati si crapati in patru .Se lasa sa fiarba incet , cand cartofii incep sa se sfarme se pune si patrunjelul taiat marunt si tocanita este gata .Se adaoga sare si piper dupa gust .
Se serveste cu muratura , salata de ardei copti ,varza murata de la butoi.
Este foarte gustoasa si datorita cepei in cantitate mare nu se simte gustul de oaie al carnii.
Pofta buna !!!
1
se mai pot pune si ardei gras si usturoi in tocanita .