Tocanita de nemtisori cu mamaliga

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2009 | 9074 vizualizari

 

Ei, mi-era dor si de asta! N-am mai mancat nemtisori (urechiuse, galbiori) de peste un an, dar a fost mama cu bunicu' la munte special sa caute :D Si ce bine ca au gasiiit :D

 

INGREDIENTE

  • 500g nemtisori
  • 1 ceapa mare
  • o bucata de slanina taiata feliute/ulei pt cine tine post... sau la silueta :P
  • o legatura de marar
  • sare dupa gust
  • mamaligutzzza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de nemtisori cu mamaliga:

Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt.

Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se adauga apa! (pentru ca nemtisorii vor lasa apa lor) Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea (ochiometric am facut eu :))

Tocanita se fierbe acoperita pe foc pana cand ciupercile s-au muiat si apa a scazut (trebuie aproape 2 ore).

La sfarsit se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

[ar trebui o categorie Mancaruri de legume, ca nu sunt toate de post :P]

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta calda si eventual putina smantana [eu nu am pus in poza]

2

Daca vreti, puteti include smantana in tocanita: cand ciupercile au fiert, dar inainte sa scada toata apa, se adauga un sos facut din 6 linguri de faina amestecata cu 5-6 linguri de smantana (sau lapte), nu foarte gros; se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se mai lasa sa dea un clocot sa se ingroasa putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de nemtisori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si cascaval