Ei, mi-era dor si de asta! N-am mai mancat nemtisori (urechiuse, galbiori) de peste un an, dar a fost mama cu bunicu' la munte special sa caute :D Si ce bine ca au gasiiit :D
Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt.
Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se adauga apa! (pentru ca nemtisorii vor lasa apa lor) Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea (ochiometric am facut eu :))
Tocanita se fierbe acoperita pe foc pana cand ciupercile s-au muiat si apa a scazut (trebuie aproape 2 ore).
La sfarsit se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
[ar trebui o categorie Mancaruri de legume, ca nu sunt toate de post :P]
1
Se serveste cu mamaliguta calda si eventual putina smantana [eu nu am pus in poza]
2
Daca vreti, puteti include smantana in tocanita: cand ciupercile au fiert, dar inainte sa scada toata apa, se adauga un sos facut din 6 linguri de faina amestecata cu 5-6 linguri de smantana (sau lapte), nu foarte gros; se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase si se mai lasa sa dea un clocot sa se ingroasa putin