Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 17 Apr 2016 | 4384 vizualizari

 

Pentru această reţetă am avut  ajutoare minunate,care au făcut ca această mâncare să fie delicioasa.Carnea fragedă de miel,am marinat-o cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver şi a caserolei pentru marinare rapida Food Saver, astfel m-am asigurat că toate aromele au pătruns prin vidare în carne in doar cateva minute.
Mai departe Slow Cookerul a preluat sarcina de gătire lentă a mâncării.
 Carnea fragedă s-a desprins uşor de pe os,iar legumele s-au gătit exact cât trebuie împreună cu carnea.

 

INGREDIENTE

  • Pulpa de miel cu os

Pentru marinada:

  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • 1 lingura ulei
  • Zeama de lamâie
  • Un firisor de rozmarin
  • Un firisor oregano

Pentru tocaniţă mai avem nevoie de :

  • 4-5 morcovi
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 3 buc ceapa alba
  • 2 buc ceapa verde
  • 100 g galbiori din conserva(sau alte ciuperci)
  • 2 tije apio (ţelina)
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura boia de ardei
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • ½ lingurita chimen
  • 200 ml supa de pui
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Am spalat si sters carnea cu un servet de hârtie.

Am amestecat toate ingredientele pentru marinada.

Am pus carnea în marinada obtinuta, am întors-o ca sa se îmbibe bine pe toate partile, apoi am pus-o în caserola pentru marinare, am închis capacul, apoi am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul portului accesoriu.

Am rotit butonul caserolei în pozitia de vidare si apoi am  executat de 2 ori operatiunea de vidare.

Am rasucit butonul caserolei în pozitia închis si am deconectat caserola de la aparat.

Am pus caserola la figider pentru 30 de minute.

Intre timp am pregatit ingredientele pentru tocaniţă.

Am curatat morcovii si patrunjelul si i-am taiat bucati mai mari.

Am taiat si tijele de telina

Ceapa am curatat-o,am taiat-o julienne si am calit-o cu putin ulei.Dupa câteva minute am pus si ceapa verde.

Am curatat usturoiul, iar din ardeiul iute am scos semintele.

Am pus toate legumele astfel pregatite (mai putin usturoiul) si ciupercile în vasul Crock Pot-ului.

Am scos caserola de la frigider,am deschis si am asezat carnea peste legume.

Am mai pus putina sare,boiaua iar apoi supa de pui(puteti folosi supa de legume sau apa).

Am pus capacul vasului si am setat pe High pentru 3 ore.

Pe la jumatatea timpului am adaugat sucul de rosii si usturoiul.

Ce-mi place  foarte mult la Slow Cooker este ca legumele se fac exact cât trebuie,chiar daca carnea este moale si  foarte bine facuta.

Se poate servi imediat sau se poate comuta pe functia de Pastrare la cald pâna în momentul servirii.

 

S-aveţi poftă !!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

03.05.2016, 10:12

Mihule ))))) mi-am pus pulpele la marinat ,sa se fragezeasca,ca de-acu' or fi cam atoase )))))))))))
Sarbatori cu bucurie si voua

MVMih 1

03.05.2016, 10:26

Aha...deci e posibil sa nu dai doar o pulpa...deci sa pui la bataie mai multe pulpe fragete. Eheee! Arata grozav! Las ca ne descurcam noi sa ti le papam cu tot cu : "FULGI... de ardei iute"

diaconta 1

03.05.2016, 10:42

))))) doar stii ca nu's zgarcita,mai ales ca vine vremea cand degeaba esti generos ca nu se gasesc doritori ))))))))))

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut