Am salivat la cea facuta de Rocsi si a trebuit sa o execut si eu. Foarte buna!
Ficateii se curata, se spala bine si se pun la scurs.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Costita se taie fasiute.
Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei si se rumeneste costita catava minute.
Se pune si ceapa peste costita si se caleste 2-3 minute.
Se pune apa, se pune vegeta si piper si se lasa la fiert 10-15 minute.
Ficateii se prajesc intr-o tigaie cu restul de ulei pe toate partile.Se pun ficateii prajiti, cu ulei cu tot, peste costita si ceapa, se pune busuiocul si se lasa la fiert 10 minute.
Se pun rosiile taiate, se amesteca si se potriveste de sare si piper.
Se lasa sa scada la foc potrivit sau se baga in cuptor cum am facut eu.
Spre final se pune usturoiul taiat feliute si mararul tocat.
Cand a scazut si uleiul a iesit la suprafata, este gata.
Se serveste calda cu salata sau muraturi.
Merge si cu mamaliguta!
Pofta Buna!
1
Facuta la cuptor este mai buna si are o culuare mai frumoasa.
2
Costita afumata ii da un gust aparte.