Tocanita de ciuperci la ceaun

de antohecristina in Mancaruri de legume, 1 Sep 2013 | 10891 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa pentru cei ce adora gustul, textura si aroma ciupercilor si care merge de minune cu mamaliguta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci
  • 1 ardei rosu mare
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoii
  • patrunjel
  • Ceva FIn Cremos de la Delaco
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci la ceaun:

Se taie ardeiul in cubulete mici, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Inainte de preparare ciupercile se curata bine de resturi vegetale, pamant, turba, nisip si se indeparteaza numai partea de picior care a crescut in pamant, apoi se taie in felii medii.

Intr-o cratita incapatoare se incinge putin uleiul, se adauga ceapa si se amesteca cu o lingura de lemn pana devine semi-transparenta. Se adauga pe urma ardeiul cubulete si se amesteca pana ceapa devine sticloasa complet. Se adauga ciupercile si se amesteca cu legumele bine, dupa care se adauga apa cat sa le acopere.

Intre timp, amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de oala si lasati sa fiarba pana se poate strapunge ciuperca cu furculita. Inainte de a o lua de pe foc se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul verde si usturoiul pisat. Pentru un gust deosebit, in momentul servirii se orneaza cu Ceva Fin Cremos de la Delaco .

TIPS-URI

1

nu se indeparteaza pielita de pe palaria ciupercilor ,deoarece prin aceasta i se scade valoarea nutritiva

2

ciupercile se spala numai in momentul folosirii in jet de apa rece sau se tin cateva minute intr-un vas cu multa apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete Gratinate (Reteta Video)