Cel mai frecvent consumam mancarea de cartofi in diverse combinatii.
De data aceasta am preparat-o cu scarita afumata, si a iesit tare buna.
Mai intai punem un vas cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam in ea scarita portionata si spalata si o lasam cateva minute, pentru a scapa de afumatura de deasupra, care de regula este mai toxica.
Apoi scurgem scarita si o trecem prin jet de apa calduta.
Punem 2 linguri de ulei la incins, si calim in el ceapa taiata julien si morcovul rondele, pentru cateva minute, dupa care adaugam bucatile de scarita si apa calda cat sa le acopere.
Lasam totul pe foc aproximativ 15-20 de minute pana cand incepe scarita sa se patrunda, apoi gustam zeama din vas si asezonam cu sare si condimente si adaugam cartofii taiati cuburi, foile de dafin si ardeiul taiat marunt.
Mai adaugam apa cat sa fie cartofii acoperiti, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pana incep cartofii sa se patrunda.
Adaugam pasta de rosii, boiaua de ardei si usturoiul taiat marunt, mai lasam mancarea pe foc 10 minute, dupa care gustam si asezonam cu sare si condimente daca mai este cazul.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Noi am servit alaturi de salata de legume si branza telemea.
Pofta buna!
1
Foile de dafin le inlaturam din mancare dupa aproximativ 15 minute de fierbere, pentru a nu lasa un gust amar mancarii.
2
Cimbrul este bine sa fie adaugat mai spre finalul prepararii, pentru a-si pastra aroma in mancare.