Mai nou gatesc in functie de pofta Danutei , asa ca am gatit aceasta tocanita , am fost tare laudata de nora mea .
Taiem carnatul bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea.
Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si coaste .
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt , le punem peste coaste in cratita si amesrecam.
Cand ceapa devine sticloasa adaugam boiaua de ardei si ketchupul si turnam 4 cani de apa , lasam la fiert amestecand din cand in cand .
Intre timp curatam cartofii ii taiem felii si -i punem peste carne in cratita , amestecam si punem apa cat sa treaca peste cartofi , punem capacul si lasam la fiert pana cand incep sa se sfarme cartofii , presaram patrunjel verde condimentam cu sare si piper dupa gust si tocanita este gata .
Se serveste cu ardei copti sau muratura si paine proaspata cine doreste .
Pofta buna !!!
1
Si cu carne si carnat proaspete este la fel de gustoasa tocanita .
2
Ceapa -i da un gust dulce tocanitei cu cat este in cantitate mai mare .