Tocanita de cartofi cu coaste si carnat

de delia64 in Porc, 7 Apr 2014 | 3827 vizualizari

 

Mai nou gatesc in functie de pofta Danutei , asa ca am gatit aceasta tocanita , am fost tare laudata de nora mea .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. carnat afumat
  • 800 gr. coaste afumate
  • 4-5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg. cartofi
  • 3 linguri ketchup de casa
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu coaste si carnat:

Taiem carnatul  bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea.

Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si coaste .

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt , le punem peste coaste in cratita si amesrecam.

Cand ceapa devine sticloasa adaugam boiaua de ardei si ketchupul  si turnam 4 cani de apa , lasam la fiert amestecand din cand in cand .

Intre timp curatam cartofii  ii taiem felii si -i punem peste carne in cratita  , amestecam si punem apa cat sa treaca peste cartofi , punem capacul si lasam la fiert  pana cand incep sa se sfarme cartofii , presaram patrunjel verde  condimentam cu sare si piper dupa gust  si tocanita este gata .

Se serveste cu ardei copti sau muratura si paine proaspata cine doreste .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Si cu carne si carnat proaspete este la fel de gustoasa tocanita .

2

Ceapa -i da un gust dulce tocanitei cu cat este in cantitate mai mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coaste si carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

08.04.2014, 10:00

ne place tot ce e interzis

delia64 1

08.04.2014, 11:30

anca-m

delia64 1

08.04.2014, 11:31

elucubraticulinare , asa este nu zic nu !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
''Talmes balmes''