Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 1 Iul 2018 | 3304 vizualizari

 

Pentru că legumele verii au apărut în piețe, m-am hotărât să fac o tocăniță de ardei copți, cu multe roșii și cepe și servită cu smântână și mămăliguță. A ieșit o mâncare delicioasă, pentru că smântâna îmbunătățește substanțial orice mâncare. De aceea o folosesc în multe preparate...

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei grași, copți
  • 4 roșii
  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • smântână grasă
  • mămăliguță
  • frunze de pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta:

Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă.

Se curăță cepele, se spală, se taie julienne și se călesc la foc mic, în ulei suficient.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie felii subțiri și se călesc ușor peste ceapă, la foc mic. Se adaugă un pahar cu apă și se lasă cratița la fiert înăbușit, la foc mic.

Se adaugă în cratiță ardeii copți, rulați, ca și cum ar fi întregi și se mai ține mâncarea la foc mic înăbușit, timp de 8-10 minute. Se adaugă în cratiță și zeama lăsată de ardei.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă în cratiță. După încă 3-4 minute de fiert la foc mic, înăbușit, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se acoperă cratița cu un capac și se servește tocănița (presărată cu pătrunjel tocat) cu smântână și mămăliguță caldă, alături.

TIPS-URI

1

Nu coaceți ardeii prea tare, ca să nu se ardă (înnegrească) și să se subțieze.

2

Tăiați legumele julienne, pentru că arată mai frumos în farfurie, decât mărunțite.

3

Puteți lăsa ardeii copți cu codițe și cotoare, dar atunci veți avea și semințele în farfurie și va fi cam neplăcut să scăpați de ele în timp ce mâncați.

4

Preparați mâncarea înăbușit, la foc mic.

5

Adăugați usturoiul la sfârșit, cu câteva minute înainte de a opri focul de la aragaz.

6

Pentru că mâncarea se va servi cu smântână, este bine să nu exagerați cu uleiul folosit pentru călit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

09.07.2018, 14:07

Mulțumesc, Mimi!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:50

Ce gustoasa!

RODIMUR 1

12.07.2018, 13:56

Da, Laura, a fost tare gustoasă...! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu broccoli la cuptor