Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 1 Iul 2018 | 3557 vizualizari

 

Pentru că legumele verii au apărut în piețe, m-am hotărât să fac o tocăniță de ardei copți, cu multe roșii și cepe și servită cu smântână și mămăliguță. A ieșit o mâncare delicioasă, pentru că smântâna îmbunătățește substanțial orice mâncare. De aceea o folosesc în multe preparate...

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei grași, copți
  • 4 roșii
  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • smântână grasă
  • mămăliguță
  • frunze de pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta:

Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă.

Se curăță cepele, se spală, se taie julienne și se călesc la foc mic, în ulei suficient.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie felii subțiri și se călesc ușor peste ceapă, la foc mic. Se adaugă un pahar cu apă și se lasă cratița la fiert înăbușit, la foc mic.

Se adaugă în cratiță ardeii copți, rulați, ca și cum ar fi întregi și se mai ține mâncarea la foc mic înăbușit, timp de 8-10 minute. Se adaugă în cratiță și zeama lăsată de ardei.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă în cratiță. După încă 3-4 minute de fiert la foc mic, înăbușit, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se acoperă cratița cu un capac și se servește tocănița (presărată cu pătrunjel tocat) cu smântână și mămăliguță caldă, alături.

TIPS-URI

1

Nu coaceți ardeii prea tare, ca să nu se ardă (înnegrească) și să se subțieze.

2

Tăiați legumele julienne, pentru că arată mai frumos în farfurie, decât mărunțite.

3

Puteți lăsa ardeii copți cu codițe și cotoare, dar atunci veți avea și semințele în farfurie și va fi cam neplăcut să scăpați de ele în timp ce mâncați.

4

Preparați mâncarea înăbușit, la foc mic.

5

Adăugați usturoiul la sfârșit, cu câteva minute înainte de a opri focul de la aragaz.

6

Pentru că mâncarea se va servi cu smântână, este bine să nu exagerați cu uleiul folosit pentru călit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia