Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta.
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
Legumele se pun la calit in putin ulei de masline.
Cand acestea isi schimba culoarea, se adauga boiaua si nucsoara, se mai lasa la calit 3-4 minute, dupa care se adauga carnea si se lasa si ea la calit pentru 5 minute.
Se adauga apa cat sa acopere carnea.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga cimbrul tocat marunt si foile de dafin.
Se fierbe aproximativ 30 minute.
Intr-un bol se amesteca faina cu smantana, adaugandu-se cate o lingura din " muietura" de la tocanita pentru a forma aproximativ aceeasi temperatura.
Adaugam compozitia in tocanita, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Mai lasam sa dea 2-3 clocote si e gata :).
Ornam cu patrunjel proaspat.
1
am servit-o cu piure de cartofi si salata de varza murata