Pentru vremea asta urata si rece,o tacana de pui cu lapte de cocos si naut mi se pare tare potrivita pentru a ne mai incalzi putin.iar daca tocana mai e si aromata si usor fierbinte,cred ca este tot ce avem nevoie la inceput de noiembrie :)
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio.
Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca putin,am adaugat apoi scortisoara,semintele de fenicul,boiaua afumata,turmenic si le-am lasat la foc mic,apoi am adaugat morcovii si telina apio si mai la urma carnatii taiati rondele mici.Dupa ce legumele s-au inmuiat putin,am adaugat bucatelele de pui,am amestecat si dupa 3-4 minute am adaugat laptele de cocos si am lasat tocana sa fiarba la foc mic. Dupa ce atat legumele dar si carnea s-au patruns,am adaugat boabele de naut din conserva (gata fierte) am mai lasat tocana la foc cat nautul sa prinda gustul mancarii si apoi am stins focul.
Eu am pregatit separat si un cuscus pentru tocana dar se poate servi si fara.
Pofta mare!