Tocana de pui cu mamaliguta

de mirela0911 in Pui, 20 Feb 2011 | 7613 vizualizari

 

De pe vremea cand mergeam la tara la bunici in vacantele de vara, am fost invatata cu tocana si mamaliga. Aceasta reteta o facea si bunica si matusa si mama, asa am invatat-o si eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (daca se poate de casa e si mai bine)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita boia
  • sare, piper
  • 3 lg faina
  • lapte, smantana
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu mamaliguta:

Se spala puiul bine si se transeaza. Eu am avut de data aceasta pui din magazin. Am folosit din el pulpele, aripioarele si pieptul.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei cateva minute. Se pun bucatile de carne si se calesc si acestea pe ambele parti. Se pune boiaua, se amesteca repede si se adauga apa in functie de cat sos doriti. Se lasa sa fiarba. In timp ce fierbe se pune si sare dupa gust.

Intr-o farfurie se pune faina si se omogenizeaza cu laptele. Cand furculita intra usor in carne, se face focul mic si se toarna amestecul de lapte cu faina peste carne, amestecand repede sa nu faca cocoloase. Se lasa pe foc sa mai fiarba pana se ingroasa putin iar la sfarsit se adauga 1-2 lg smantana. Se presara patrunjel. In farfurie fiecare poate sa-si puna piper. Eu nu am pus in cratita pt.copii.

Se serveste doar cu mamaliga!!! (cel putin eu nu percep tocana de pui fara mamaliga).

 

TIPS-URI

1

Tocana iese mai buna si mai gustoasa cu pui de casa. Nici nu se compara gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval