O mancare delicioasa, deosebit de gustoasa; carnea de miel,legumele si smantana imbinandu-se intr-o mancare excelenta, pe placul nostru.daca va place carnea de miel vi-o recomand cu mare placere.
Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.
Pofta mare !