Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

de Sidy in Oaie, 9 Mai 2012 | 8748 vizualizari

 

O mancare delicioasa, deosebit de gustoasa; carnea de miel,legumele si smantana imbinandu-se intr-o mancare excelenta, pe placul nostru.daca va place carnea de miel vi-o recomand cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 4-5 linguri ulei
  • cateva feliute ardei gras rosu
  • 150 ml smantana
  • frunze patrunjel verde
  • 300 g faina malai
  • o lingura faina alba
  • sare
  • piper mozaic
  • 2 linguri pasta de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel cu smantana si mamaliguta:

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.

Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.

Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.

Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.

La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de miel