Tocana de legume

de vasimur in Mancaruri de legume, 20 Sep 2017 | 3581 vizualizari

 

O mâncare de legume, ușoară, de post care se poate face și iarna cu ce am pus în cămară. Am învățat să fac această mâncare de la mama mea, cînd aveam vreo 9-10 ani și de fiecare dată când o prepar, îmi amintesc cu drag de acea vreme fericită...

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 5 ardei grași (capia sau gogoșari)
  • 5 roșii mari
  • 2 morcovi
  • 75-100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 8 cartofi sau 150 g de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate mărunt.

Se lasă să fiarbă la foc mic până ce scade. Se adaugă sare și piper, după gust. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

 

Tocană de legume se poate servi cu cartofi natur, sau în amestec cu orez fiert.

TIPS-URI

1

Ceapa se călește până ce devine transparentă, ca sticla.

2

Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

3

Sarea și piperul se adaugă la sfârșit pentru ca să-și păstreze savoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post