O mâncare de legume, ușoară, de post care se poate face și iarna cu ce am pus în cămară. Am învățat să fac această mâncare de la mama mea, cînd aveam vreo 9-10 ani și de fiecare dată când o prepar, îmi amintesc cu drag de acea vreme fericită...
Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate mărunt.
Se lasă să fiarbă la foc mic până ce scade. Se adaugă sare și piper, după gust. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.
Tocană de legume se poate servi cu cartofi natur, sau în amestec cu orez fiert.
1
Ceapa se călește până ce devine transparentă, ca sticla.
2
Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.
3
Sarea și piperul se adaugă la sfârșit pentru ca să-și păstreze savoarea.