Mie imi plac toate anotimpurile, dar acum este despre toamna frumoasa, aromata, parfumata si bogata. Iar gradina mea este magica, asa o vad eu, mai ales ca acum la final de octombrie inca imi mai ofera legume, cateva pastai de fasolica fideluta, niste morcovi,micuti dar tare gustosi, frunze de ceapa verde, ardei, rosioare, cam tot ce mi-a trebuit sa fac o delicioasa tocanita de octombrie. N-am cantitati exacte, este o reteta fara gramaj sau cu putine gramaje, dar este o reteta care se face usor cu ce ai la indemana.
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, aripoiarele le-am taiat, spalat si am presarat putina sare peste ele. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat mai marunt in functie de ''rangul'' pe care-l poarta (sau fiecare le taie cum ii trece prin cap), asta e partea un pic mai migaloasa din toata treaba dar zau ca merita.
Am pus ulei in vasul crock-pot-ului, am asezat aripioarele, apoi am pus pe rand legumele, mai putin mararul.Am presarat sare, piper am amestecat, am asezat capacul deasupra, am setat functia higt pentru 3,5 ore si mi-am vazut de treaba. La final am adaugat mararul tocat. A iesit o tocana foarte gustoasa , legumele si-au pastrat gustul acela de proaspat si plin de vitamine, sanatate curata. Sa aveti pofta ca noi am avut !