Sarmale in foi de vita de vie

de dakris in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 9015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 60 foi de vita de vie
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • 1 ceasca bors
  • sare, condimente pt sarmale
  • optional:
  • 1 morcov,
  • marar verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Frunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust).

Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min, apoi se lasa la racit.

Peste carnea tocata (pulpa, spata porc tocata in casa) se adauga compozitia cu ceapa calita, sare si condimente pt sarmale (Fuchs); se amesteca bine. Pe fiecare frunza se pune cate o lingura de carne, apoi se infasoara sarmalele si se aseaza in cratita (radial ori in cercuri concentrice, dupa preferinta). Dupa ce au fost asezate in cratita toate sarmalele, le acoperim  cu frunze si varsam o solutie din apa, bors si 3 linguri de pasta de tomate. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba cca 90 min la foc mediu.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor