Toba de pui

de Miha in Mezel de casa, 11 Ian 2011 | 21605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 30 g gelatina
  • sare si piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 cutie de carton (goala) de suc natural
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Carnea bine spalata si portionata se pune intr-o cratita medie ca marime si se presara cu gelatina, sare si piper. Se adauga si foaia de dafin.

Intr-o cratita mai mare, pe jumate cu apa, punem cratita cu carne. Punem pe foc, aducem apa din vasul mare la punctul de fierbere, apoi dam focul mic mic si lasam carnea sa fiarba in suc propriu, sub capac, undeva in jurul a 3 ore. In tot acest timp mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta de cateva ori.

Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine, apoi o alegem de pe oase.

Usturoiul se piseaza si se adauga in zeama de la carne, se lasa cateva minute, apoi toata zeama se strecoara.

Pentru faza finala a retetei ar trebui o cutie de carton de la suc natural, din aceea de forma rotunda. Cum noi nu bem suc din comert, n-am avut, asa ca am pus intr-o cutie patrata, de la lapte.

Deci, in cutia taiata la un capat, se pune carnea scoasa de pe oase si rupta bucati cu mana. Turnam zeama deasupra, agitam putin cat sa se aseze carnea foarte bine si acoperim cu o folie alimentara. Dam la rece pana a doua zi, cand lichidul s-a inchegat foarte bine.

Taiem cutia de carton cu un foarfece, scoatem toba pe un platou si feliem dupa dorinta.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca toba sa fie mai picanta, cu gust intens de usturoi, amestecati usturoiul bine pisat cu carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

adry88 1

04.06.2011, 10:09

ce bn arata

dinugaber 1

22.05.2012, 19:21

Dar ce bun iese din aripi de curcan si ce mai este de folos din aceasta pasare... Dar si un morcov este bine venit la fierbere, apoi la decorarea cestei piftii de pasare.

Bya Ralu 1

22.10.2012, 16:41

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Toba la sticla