Rulada de porc cu carnat

de delia64 in Mezel de casa, 23 Mai 2014 | 7933 vizualizari

 

In fiecare an la taiatul porcului fac aceasta rulada .
Vara cand merg la munca campului pun cate o bucatica din consistenta rulada care este satioasa si gustoasa , de ce nu si sanatoasa in comparatie cu mezelurile din comert care au acela-si gust si sunt pline de grasime si conservanti .

 

INGREDIENTE

  • fleica de porc
  • 1 fir carnat de casa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • ata pentru cusut
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu carnat:

Fleica de la porc se lasa in saramura pana a doua zi .

Se intinde bucata de fleica si se condimenteaza cu piper , sare isi ea cat este nevoie din saramura , se presara peste fleica usturoiul curatat si pisat , se  pune un fir de carnat si se ruleaza .

Se coase cu o ata rezistenta si se lasa la afumat , se dau cate un fum timp de 3 zile .

Se lasa 2/3 zile la aer si se  pastreaza in congelator  .

Eu am facut 2 bucati , una am consumat-o la sarbatorile de iarna  iar a doua am decongelat-o doar ieri .

Pofta buna dragii mei !!!

TIPS-URI

1

Se consuma la micul dejun alaturi de branza si rosii sau ceapa rosie .

2

Se poate pregati un papricas de cartofi si cateva feliute din gustoasa rulada .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii