Toba

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 20323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urechi de porc
  • soric
  • ceafa
  • limba
  • rinichi
  • plamani
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba:

Se fierb pana devin moi urechile de porc si soric, impreuna cu o bucata de ceafa, limba, rinichii si plamanii. Ficatul va fi scos mai devreme ca sa nu devina prea tare si limba ca sa nu se desfaca la fiert.

In timpul fierberii se indeparteaza spuma, se sareaza si se adauga dupa gust cateva cepe marunte, cateva boabe de piper si o foaie de dafin.Se fierbe in vas descoperit la foc mic.

Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in fasii urehile, limba, ficatul, rinichii si carnea, iar soricul se toaca cu satarul. Se adauga dupa gust sare si piper, usturoi zdrobit si supa in care a fiert carnea.

Compozitia inca calda se introduce in stomacul de porc bine curatat, care dupa aceea se coase.

Se fierbe la foc mic in apa cu o foaie de dafin, vreme de 40-50 de minute. In timp cat fierbe se inteapa.Daca iese sucul limpede toba este gata fiarta. Se scoate din vas, se toarna peste ea apa rece si se lasa pentru 1 ora sa se raceasca. Cand este inca calda se pune intre 2 funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate nu prea mare.

Pentru a o pastra pentru un timp mai indelungat se va afuma dupa presare.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Nicolae 1

20.12.2012, 08:42

...fara plamini,ficat,,,se pune carne de la capul porcului se poate adauga si muschi dupa placere ,se ferbe capul pina se desface oasele de pe carne....limba nu se desface niciodata ....dupa afumare se pune din nou la presara ca sa nu prinda aer altfel nu sta timp mai indelungat...

NicoNicolass 1

29.06.2014, 17:51

Interesant
Ar fi fost bn daca avea si cateva poze asa ca un mic ajutor pt cei incepatori
Ms

babi5 1

18.12.2014, 07:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carnati