Se unge o tava de 32x22 cm cu unt.
Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta se taie felii,iar 6 din ele se ung cu unt si se pun in tava,cu partea unsa in jos.
Intr-o tigaie, se pun 2 lg unt la topit, apoi se adauga 2 lg zahar si perele decojite si taiate cubulete. Se amesteca,pana se reduce sosul.Apoi, se aseaza perele peste feliile de cozonac,se presara stafidele scurse (apa se arunca).Cele 2 felii de cozonac ramase, se taie si se pun deasupra.
Se face un amestec din lapte, oua,zahar,vanilie, scortisoara si sare. Acesta se toarna peste ingredientele din tava si se lasa 20 minute,pana absoarbe lichidul.Se apasa putin cu lingura si se introduce tava,in cuptorul preincalzit, timp de 30-35 minute, sau pana este gata,la foc mic.