Desert mucenici cu cardamom

de papabundetot in Prajituri, 8 Mar 2014 | 9855 vizualizari

 

Desi la mine in Ardeal nu tin minte din copilarie sa fi mancat vreodata in familia mea mucenici, totusi, m-am gandit astazi sa fac si eu acest preparat, am ales o reteta de la prietenii mei bucatarasi de pe bucataras.ro, nu as putea numi o anumita persoana de la care am luat reteta deoarece m-am inspirat din mai multe retete, dar, in stilul meu, mi-am pus si eu amprenta si am adaugat arome care ma caracterizeaza.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1,2 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 150 gr zahar
  • 3 oua+1 ou pentru uns
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 5 pastai de cardamon
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici cu cardamom:

Aluat: Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie, cuisoare si anason macinat. Intr-un castronel am pus drojdia cu putin zahar, lapte si faina, am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca, apoi am adaugat-o peste faina, am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini, apoi l-am lasat 1 ora la dospit.

Sirop: Am pus intr-o craticioara apa, zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamom si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.

Dupa ce aluatul a dospit, am intins putina faina pe blatul de lucru, am rupt bucati din aluat, pe care le-am intins usor, am pus putina nuca macinata in mijloc, apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat,apoi am rulat-o pana am obtinut un bastonas, pe care mai apoi l-am modelat in forma de 8. Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, i-am mai lasat sa creasca putin, apoi i-am uns cu ou, i-am introdus in cuptor pentru 10 minute, am scos apoi tava, am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Optional, dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu cardamom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

08.03.2014, 22:32

excelenti!

RuxyRux 1

09.03.2014, 12:25

Superbi! si mie imi plac asa....pun si la cozonaci turmeric si cardamon

dantes 1

09.03.2021, 11:29

Deliciosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcovi si nuci