Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Se scot ingredientele de la frigider ptr a le avea la temperatura camerei. Foarte important sa folositi o cafea foarte tare ptr o aroma mai buna. Eu nu am folosit amaretto (ptr copil).
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun galbenusurile intr-un vas se adauga 3 linguri zahar pudra si se amesteca pana acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam mascarponele si se continua amestecand cu mixerul pana cand crema se leaga, in cazul in care nu aveti amaretto puteti adauga esenta de migdale eu nu am pus ptr copil. Se bat albusurile spuma tare, se toarna crema mascarpone peste ele si se amesteca usor sa nu se lase.
Se pune crema la frigider si se insiropeaza primul strat de piscoturi. Se prepara 250-300 ml cafea tare neindulcita, se lasa la racit bine si se adauga in ea amaretto sau esenta de migdale. Se trec pe rand cate un piscot prin cafea doar cat sa se umezeasca, se aseaza in tava primul strat de piscoturi (aprox. 11 bucati) acoperind cu bucati mici de piscot spatiile goale peste care se intinde jumatate de crema mascarpone. Se aseaza deasupra al doilea strat de piscoturi insiropate iar peste restul de crema. Se tine la frigider macar 1 ora dupa care se orneaza la alegere.
Se pot pune fructe confiate sau capsuni proaspete si frisca, iar pe deasupra neaparat se pudreaza cu cacao,se poate pudra in timpul servirii.
Pofta buna!