Tiramisu reţetă originală
Un deliciu de prajitura :X ! Desi suna ca fiind ceva foarte complicat, e unul dintre cele mai usoare deserturi !
Tiramisu reţetă originală
Se separa oualele , albusurile se bat spuma (dar la sfarsit) ,iar galbenusurile se amesteca cu 200g de zahar deoarece restul de zahar se pune la spuma . Galbenusurile se amesteca cca. 10 minute pe baie de aburi pana se topeste zaharul , dupa topirea zaharului compozitia se lasa la racit.
Branza (mascarpone) se amesteca cu mixerul pana devine asemeni unei creme , peste care se pune compozitia cu galbenusurile si se amesteca . Spuma ( albusurile batute spuma impreuna cu zaharul si romul) se adauga peste branza si galbenusuri. Frisca lichida se mixeaza pana devine solida si se adauga peste restul compozitiei .
Cafeaua se face normal ,dar fara zahar (cel putin eu asa fac) , iar dupa ce a fost luata de pe foc se adauga lichiorul . Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.
Peste piscoturi se pune o treime din compozitie si dupa se aseaza al doilea strat de piscoturi , iar la sfarsit se pudreaza cacaoa pe desupra.
Prajitura se pune la frigider si poate fi servita a doua zi sau peste 2-3 ore in cazul pofticiosilor.
1
De obicei folosesc piscoturi Savoradi in ambalaj portocaliu , mi se par ai bune si atunci cand sunt inmuiate in cafea nu se rup asa usor.
2
Daca doriti puteti folosi doar spuma din albusuri.
3
Eu am facut o tava destul de mare , deci numarul de piscoturi variaza in functie de tava.
4
Eu am pus si putine stafide pentru un plus de aroma .