Va prezint o reteta personala de tiramisu, insa la fel de gustoasa si pufoasa ca Tiramisu reţeta originală clasica - Tiramisu reţetă in varianta mea
Tiramisu reţetă in varianta mea
Incepem prin separarea albusurilor de galbenusuri; albusurile le batem spuma tare, in timp ce galbenusurile le mixam impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase.
Mixam cei 500 ml de frisca, iar cand frisca este suficient de tare, adaugam branza dulce, galbenusurile crema, albusurile spuma, iar in final, smantana mixata cu restul de zahar si esenta de rom sau cognacul. Crema obtinuta va avea o consistenta pufoasa. O pastram la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Pentru pregatirea prajituricii procedam astfel:
Intr-o tava de aragaz (sau un platou cu marginile usor ridicate) asezam un strat de biscuiti insiropati intr-un amestec de cafea espresso cu rom/cognac peste care punem un strat subtire de crema pudrat cu cacao. Asezam din nou un strat de biscuiti insiropati cu un strat generos de crema (pudrata cu cacao). Al treilea strat repeta prima operatiune: asezam un strat de biscuiti insiropati cu un strat subtire de crema, peste care punem, din nou, biscuitii insiropati si un strat generos de crema. La final pudram cu cacao din plin, sau, dupa gust!