Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite

de papabundetot in Prajituri, 25 Oct 2014 | 3516 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală
Stiu ca multa lume adora tiramisu clasic….dar… eu nu ma dau in vant dupa el,asa ca astazi am incercat sa fac ceva mai aproape de gusturile mele plecand de la reteta de baza,si respectand oarecum ce au creat unii,dar,in stilul propriu.Varianta mea finala,a iesit mult mai buna decat speram initial,asa ca voi repeta experimentele si cu alte arome :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 gr piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr visine+ 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita cardamon verde macinat
  • apa de trandafiri,
  • esenta vanilie,
  • migdale fulgi
  • 1 L cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite:

Tiramisu reţetă originală

Intotdeauna cand fac tiramisu,incep prin a face cafeaua,pt a-i da si timp sa se raceasca si nici de data asta nu am procedat in alt fel.Dupa ce cafeaua a fost gata,am dat-o afara sa se raceasca.
Am taiat bucatele visinele,le-am pus intr-o tigaie cu cardamon verde macinat si 3 linguri zahar si le-am lasat la fiert pana cand dulceata obtinuta s-a ingrosat putin.Am dat-o la racit si am pregatit crema.

Am mixat 4 galbenusuri cu zaharul si esenta de vanilie pana cand si-au dublat volumul,apoi le-am pus putin la baie de aburi pana cand crema s-a ingrosat,am lasat-o la racit,apoi am amestecat-o cu mascarpone si am mixat-o putin pentru a deveni mai pufoasa.Am batut bine frisca si am adaugat-o peste crema de mascarpone,amestecand usor cu o spatula pentru a nu o strica. Am prajit usor cateva migdale si le-am lasat si pe ele sa se raceasca.

Dupa ce toate au fost pregatite,am montat tiramisu intr-o tava.Am adaugat in cafeaua pregatita pentru a inmuia piscoturile putina esenta de vanilie si apa de trandafiri.Am luat pe rand piscoturile si le-am inmuiat in cafea,apoi peste primul strat de piscoturi am adaugat crema de mascarpone cu frisca,am pus visinele racite deja,un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea,ultimul strat de crema si deasupra in loc de cacao,am pus fulgi de migdale prajite usor.

Am lasat prajitura la frigider pentru cateva ore inainte de a o taia.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.10.2014, 10:54

Am sosit la desert!

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 16:33

vin si eu

Cris2711 1

15.11.2014, 20:00

Faina combinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca