By Aligiulia!
Foi:
Crema:
Decor:
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.
Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.
Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de tare.
Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Se coc pe rand cele 3 foi.
Foile nu trebuie lasate foarte mult, doar pana se rumenesc foarte, foarte putin.
Odata coapte foile, trecem la crema.
Luam de-o parte o cana de lapte, iar restul se pune la fiert.
Intr-un bol punem amidonul si zaharul si turnam incet laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Cand laptele incepe sa fiarba, tragem oala de-o parte, adaugam compozitia precedenta, punem oala din nou pe foc si amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Cand crema s-a fiert, luam vasul de pe foc, adaugam zeama de lamaie si margarina.
Amestecam pana cand margarina se topeste.
Asamblare: pe o tava punem prima foaie, crema calduta(nu fierbinte), ce-a de-a doua foaie, crema, ultima foaie.
La final acoperim ultima foaie cu un prosop usor umed, iar peste prosop punem un fund de lemn mai greu.
A doua zi pudram prajitura cu zahar, o taiem si o servim.
Pofta buna!