Tiramisu reţetă originală
Prajiturii asteia i se spune tiramisu cu fructe de padure, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, mai putin fructele de padure ce inlocuiesc praful de cacao din reteta originala. Mi s-a parut buna, mai putin combinatia de fructe cu gustul de espresso. V-as sfatui sa inlocuiti cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile cu un sirop sau suc de fructe.
Tiramisu reţetă originală
Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.
Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat lichiorul Amaretto. Crema de oua am combinat-o cu mascarpone si cu frisca batuta pana s-a omogenizat compozitia.
Piscoturile le-am insiropat cu cafeaua espresso si le-am asezat pe un platou, la indemana.
Peste piscoturi am asezat un strat de crema cu un posh, afine si capsuni taiate felii si inca un strat de crema.
Am aranjat deasupra al doilea rand de piscoturi insiropate si am imbracat prajitura cu crema. Am decorat cu fructe si frunzulite de menta.
1
pentru insiroparea piscoturilor, in loc de cafea espresso v-as sugera un sirop sau suc de fructe