Tiramisu reteta cu fructe de padure

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2014 | 7041 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Prajiturii asteia i se spune tiramisu cu fructe de padure, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, mai putin fructele de padure ce inlocuiesc praful de cacao din reteta originala. Mi s-a parut buna, mai putin combinatia de fructe cu gustul de espresso. V-as sfatui sa inlocuiti cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile cu un sirop sau suc de fructe.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 2 cutii mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 100 ml espresso
  • lichior Amaretto
  • afine
  • capsuni
  • frunzulite de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de padure:

Tiramisu reţetă originală

Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.

Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat  pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat lichiorul Amaretto.  Crema de oua am combinat-o cu mascarpone si cu frisca batuta pana s-a omogenizat compozitia.

Piscoturile le-am insiropat cu cafeaua espresso si le-am asezat pe un platou, la indemana.

Peste piscoturi am asezat un strat de crema cu un posh, afine si capsuni taiate felii si inca un strat de crema.

Am aranjat deasupra al doilea rand de piscoturi insiropate si am imbracat prajitura cu crema. Am decorat cu fructe si frunzulite de menta.

 

 

TIPS-URI

1

pentru insiroparea piscoturilor, in loc de cafea espresso v-as sugera un sirop sau suc de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală