Tiramisu reţetă cu frisca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 9125 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • coniac(optional)
  • 350-400 g piscoturi
  • 400 ml cafea indulcita
  • rom
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza.Intr-un vas separat se bate frisca tare.Frisca se incorporeaza in crema.Se adauga coniac(optional).

Cafeaua preparata si indulcita dupa gust se amesteca cu rom si se toarna intr-un vas incapator.Fiecare piscot se trece prin cafea pentru cateva secunde si se aseaza pe o tava dreptunghiulara.Piscoturile se aseaza paralele cu latura mare a tavii pentru a putea fi taiat.Pe tava se aseaza un strat de piscoturi,apoi 1/2 din crema,piscoturi si restul de crema.

Deasupra se pudreaza cu cacao din abundenta.Se de la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lia maria 1

11.01.2011, 08:46

MIUTA 1

11.01.2011, 12:21

naomy 1

27.04.2011, 22:30

arata super ,tocmai acum la-m facut si eu,....abia astept sa-l scot din frigider

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone