Desi am promis ca nu mai "pacatuiesc" o vreme,am avut o ......scapare.Sper ca voi fi iertata.-Tiramisu reţetă cu frisca
Pentru decor:
Tiramisu reţetă cu frisca
Crema:
Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.Frisca se bate si se pune la frigider.
Amestecam crema Mascarpone si dupa ce compozitia de galbenusuri s-a racit,o incorporam usor in aceasta.
Se adauga amestecand usor si frisca batuta.Se va obtine o crema de o consistenta placuta.
Se fierbe siropul de zahar in care se adauga si zeama de lamaie.
Se fierbe cafeaua.
Desi cafeaua e specifica acestei prajituri,eu prefer sa inmoi piscoturile si in sirop de zahar.Adica alternez piscoturile inmuiate in cafea cu cele inmuiate in sirop.Sau daca prajitura a fost pentru copii, le-am inmuiat doar in sirop.
Pentru randul de jos,am inmuiat piscoturile doar pe partea care vine deasupra,altfel se vor lipi de platou.
De altfel, piscoturile trebuie doar trecute prin lichid,altfel se vor inmuia prea tare.
Se alterneaza randurile de piscoturi cu randuri de crema,in functie de cat de inalt doriti sa iasa.
Ultimul rand trebuie sa fie de crema iar deasupra am pus moate de frisca.
Pe margine am pus piscoturi pe care am pus glazura si wafer rolls.
Deasupra presaram cu generozitate cacao.Eu am avut o cacao indulcita,special facuta pentru prajitura.
Se da la frigider pana cand se intareste crema.