Nu este Tiramisu reţetă originală, dar merge
Tiramisu reţetă originală
Se prepara circa 350 ml cafea,se indulceste cu 1-2 lingurite de zahar si se adauga esenta de rom.Se lasa cafeaua sa se raceasca bine.In acest timp se prepara crema, dupa cum urmeaza: se pune intr-un bol laptele rece(obligatoriu lapte pasteurizat,daca folositi lapte normal va trebui fiert si racit bine),se adauga apoi cele 2 cutii de crema Dr. Oetker si se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o pasta omogena.Se integreaza apoi in aceasta compozitie cele 500 de grame de mascarpone si se mixeaza in continuare.(2-3 minute).
Cand se raceste cafeaua,se ia pe rand cate un piscot , se insiropeaza in ea,si se aseaza unul cate unul in tava pe toata suprafata.Se adauga un strat de crema si inca unul de piscoturi si tot asa pana epuizam crema si piscoturile.Ultimul strat trebuie sa fie de crema peste care se presara cacao si cafea instant, dupa care se introduce la frigider pentru cateva ore bune sau chiar pana a doua zi.
Pofta buna !!!
1
Eu am adaugat cacao si cafea instant peste fiecare strat de crema nu numai deasupra.(Ii da o alta savoare)