Taman acum, în toiul iernii, mi-am adus aminte de căldura verii şi de unul din felurile mele preferate, tigaia picantă. Numai că fiind post, am zis să încerc o tigaie picantă care să nu conţină carne. Nu fac asta deseori, adică nu încerc să găsesc înlocuitori ai cărnii doar pentru că ţin post, dar de data asta, de dragul artei (cum se spune) am făcut compromisul.
Cum nu ştiu dacă o să încercaţi vreodată combinaţia, măcar să mă credeţi că a fost foarte gustoasă compoziţia.
Acum ce să spun, poate am să mă scot cu platoul, că la alt preparat a plăcut mai mult platoul decât ceea ce am gătit. :))
Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat, fierbând cartofii separat, în acelaşi timp.
Am călit legumele peste care am adăugat cuburile de soia şi le-am lăsat la foc, amestecând când şi când pentru ca ingredientele să-şi împroprieze gusturile. Spre sfârşit am adăugat bulionul şi pătrunjelul verde.
Cartofii i-am folosit ca garnitură, deşi, la fel de bine, ar fi putut fi amestecaţi (fierţi, desigur) cu celelalte ingrediente.
Gustul a fost minunat, picant, ca o zi toridă de vară.
Poftă bună!
1
În locul ardeilor iuţi se pot folosi alte ingrediente picante, după cum consideră fiecare.