Terina de legume

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2016 | 6242 vizualizari

 

Reteta inspirata dintr-o revista vegetariana, cu modificari dupa gustul personal....savuroasa pana la ultima inghititura...si inca ceva...o sa vi se para prea putina :))))) merita probata garantat!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 dovlecei mici
  • un pumn de busuioc proaspat
  • un varf de legatura de marar
  • 1 ceapa verde( maricica)
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 cescuta de apa
  • o ceasca de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper
  • 400 gr branza Philadelphia( 2 cutii )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume:

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri).

Ardeii i-am taiat in sferturi.

Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii.

Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am  stropit cu ulei de masline, le-am presarat cu sare si le-am copt pe programul de grill al cuptorului, pana s-au inmuiat perfect. ( nu au incaput toate intr-o transa)

Intre timp, am incins ulei ( 3 linguri) intr-o tigaie adanca si am calit inabusit ceapa si morcovul,adaugand si cateva linguri de apa, plus busuiocul tocat, apoi am tinut vasul pe foc mic pana ce s-au inmuiat legumele ( in jur de 15 minute)  am potrivit gustul de sare si piper. Am lasat sa se raceasca legumele din tigaie  si le-am amestecat intr-un vas cu branza Philadelphia si mararul tocat.

Am pus o folie de prospetime intr-o tava de chec Jena si la baza am asezat o jumatate din cantitatea de legume coapte( vinete, dovlecel,ardei), deasupra am pus jumatate din crema de branza, apoi din nou restul de legume si deasupra restul de crema de branza.

Am pus tava la rece  minim o ora, dar va recomand totusi minim 3 pentru a putea felia frumos terina.

O mare, dar mareee bunatate!

Mancati terina pe felii de paine integrala prajita unsa cu putin usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

18.05.2016, 15:06

Ce-mi place!!!

RuxyRux 1

04.06.2016, 23:06

Multumeeeesc!

Rahela Velicu 1

13.06.2016, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]