Terina de legume

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2016 | 5383 vizualizari

 

Reteta inspirata dintr-o revista vegetariana, cu modificari dupa gustul personal....savuroasa pana la ultima inghititura...si inca ceva...o sa vi se para prea putina :))))) merita probata garantat!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 dovlecei mici
  • un pumn de busuioc proaspat
  • un varf de legatura de marar
  • 1 ceapa verde( maricica)
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 cescuta de apa
  • o ceasca de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper
  • 400 gr branza Philadelphia( 2 cutii )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume:

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri).

Ardeii i-am taiat in sferturi.

Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii.

Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am  stropit cu ulei de masline, le-am presarat cu sare si le-am copt pe programul de grill al cuptorului, pana s-au inmuiat perfect. ( nu au incaput toate intr-o transa)

Intre timp, am incins ulei ( 3 linguri) intr-o tigaie adanca si am calit inabusit ceapa si morcovul,adaugand si cateva linguri de apa, plus busuiocul tocat, apoi am tinut vasul pe foc mic pana ce s-au inmuiat legumele ( in jur de 15 minute)  am potrivit gustul de sare si piper. Am lasat sa se raceasca legumele din tigaie  si le-am amestecat intr-un vas cu branza Philadelphia si mararul tocat.

Am pus o folie de prospetime intr-o tava de chec Jena si la baza am asezat o jumatate din cantitatea de legume coapte( vinete, dovlecel,ardei), deasupra am pus jumatate din crema de branza, apoi din nou restul de legume si deasupra restul de crema de branza.

Am pus tava la rece  minim o ora, dar va recomand totusi minim 3 pentru a putea felia frumos terina.

O mare, dar mareee bunatate!

Mancati terina pe felii de paine integrala prajita unsa cu putin usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

-Licurici- 1

18.05.2016, 15:06

Ce-mi place!!!

RuxyRux 1

04.06.2016, 23:06

Multumeeeesc!

Rahela Velicu 1

13.06.2016, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii