Tavalite in nuca de cocos

de butoiaurora76 in Prajituri, 28 Mai 2012 | 11766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 150 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite in nuca de cocos:

Se bate bine la mixer oul cu zaharul, se adauga mierea, untul topit, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie cubulete.

Pentru glazura se amesteca untul cu zaharul, cacao si laptele, se topesc pe foc mic pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Cand glazura s-a racit cubuletele se dau prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

butoiaurora76 1

28.05.2012, 15:55

multumesc!

Rocsi 1

28.05.2012, 20:38

De mult nu am mai facut o tavalita..o prajitura foarte gustoasa!!

iry-gabriela 1

29.05.2012, 00:11

o stiu si este fff buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamingtons