delicioaseeeeeeee
Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt.
Separat se bat spuma tare cu un praf de sare. Cu o lingura de lemn se incorporeaza usor albusurile in amestecul de galbenusuri si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea.
Pana blatul se raceste complet, se pregateste glazura de ciocolata. Se pune la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/laptele si cacaoa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.
Dupa ce blatul se raceste, se taie cubulete, se da prin glazura si alternativ prin nuca de cocos si nuca macinata.
Pofta buna!