Deunazi am pregatit o ciorba de fasole. Constatand ca am fiert o cantitate mai mare, am luat cca 200 g din ea fara sa stiu ce voi face. Mi-a venit aceasta reteta in minte, o modalitate de pregatire extrem de usoara ( efort 0) si care s-a servit imediat.
Fasolea se alege, se pune la inmuiat in apa calda. Apoi ( cam dupa 30-40 min), am pus-o la fiert cu sare si o jumatate de linguritade bicarbonat de sodiu pret de 30 minute. Cand fasolea a fiert pe jumatate, am scurs apa, am trecut fasolea pe sub un jet de apa rece si am pus-o din nou la fiert cu apa si cu sare. Cand fasolea este gata fiarta se da la rece. Cand s-a racit suficient se ia cu o paleta si se pune in blender, impreuna cu o ceapa ( rosie, am folosit eu), sare daca mai este nevoie, piper, cimbru. In timp ce am blenduit bine fasolea am adaugat uleiul in doua- trei etape. Va rezulta o crema de fasole foarte buna.
Tartinele: se ia trei felii de paine si se decupeaza cu o forma metalica ( eu am avut sub forma de floare). Le-am pus intr-o tigaie cu o lingurita de ulei care a fost incins, le-am tinut pe fiecare parte cate 30 secunde. Se pun tartinele pe farfurie. Crema de fasole se pune intr-un posh si se aseaza pe tartine. Se decoreaza dupa inspiratie.