Tarte cu struguri si crema de migdale

de Julie in Prajituri, 19 Noi 2011 | 2667 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 g unt, 
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • esenta de vanilie.

Crema:

  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 100 g pudra de migdale,
  • 1 ou.
  • boabe de struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu struguri si crema de migdale:

Crema:
Se mixeaza untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc apoi cu aluat si se umplu cu cate o lingurita cu crema. Deasupra se aseaza boabe de struguri intregi sau taiate in jumatate si fara samburi. Tartele se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cat sunt inca fierbinti se scot usor din forme.
Foarte fragede! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu struguri si crema de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

20.11.2011, 00:44

Delicioase cu crema de migdale

Lau 1

20.11.2011, 21:30

fur si eu unul

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
"Gogosi" cu mere